Integritetspolicy

Nedan har vi beskrivit alla situationer som relaterar till användningen av data och hur vi hanterar all din data. Först och främst, tack för att du tar dig tid att läsa detta. Du sätter dig in i saker. Det gillar vi. Tack.

Nedanstående information kan dock vara lite krångligt att förstå, och det beror på att vårt ansvar härrör från så kallade EU-regler. Dessa måste täcka alla typer av företag - både stora och små som Goodiebox. Och när man skriver så att det ska täcka alla, kan det verka omfattande. Finns det några punkter eller frågor som du tycker är oklara eller behöver klargöras så är du alltid mer än välkommen att kontakta oss via e-post hello@goodiebox.dk eller på telefon +45 89 88 04 21. Vi älskar att höra från dig för vi arbetar endast för en sak och det är att våra älskade medlemmar alltid får den bästa upplevelsen och bästa möjliga välbefinnande. Så om du är osäker, fråga, och vi kommer att göra allt för att hjälpa :)

Den goda nyheten är att vi = Goodiebox, har åtagit oss att skydda integriteten och personuppgifterna hos alla våra kunder och medlemmar - inklusive din. Goodiebox ApS ("Goodiebox", "vi" eller "oss") är så kallad datakontrollant för de personuppgifter som samlas in via eller i samband med goodiebox.dk och eventuellt associerad media (”the Site"). Eftersom bollen är på vår planhalva och vi har som ambition att ge hela bilden, har vi försökt beskriva allt mer detaljerat nedan, men som sagt - om du är har funderingar eller behöver hjälp, ta kontakt med oss :)

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig?

Vi samlar in personuppgifter från dig när du skickar in dem direkt till oss och genom din användning av vår webbplats. Denna information kan innehålla:

Information du ger oss när du använder vår webbplats (t.ex. ditt namn, kontaktinformation, kön, produktrecensioner och all information du lägger till i din kundprofil);

Transaktions- och faktureringsinformation om du gör inköp hos oss eller använder vår webbplats (t.ex. kredit- / betalkortdetaljer och leveransinformation). Vi lagrar dock inte din kreditkortsinformation. Dessa finns på speciell krypterad server på vår så kallade betalnings gateway, som är PPC-certifierad.

Data om dina interaktioner med oss ​​(t.ex. om du kontaktar vårt kundservice team, samverkar med oss ​​på sociala medier etc.);

Information du ger oss när du deltar i en tävling eller deltar i en undersökning.

Information som samlas in automatiskt med hjälp av cookies och liknande tekniker - till exempel sidor som du har sett. Vi kan också samla in information om den enhet du använder för att komma åt vår webbplats - dvs. oavsett om det är en dator eller mobiltelefon

Övrig information som behövs för webbplatsen - till exempel information om din plats.

Vad använder vi personuppgifter för?

Beroende på hur du använder vår webbplats, dina interaktioner med oss ​​och de tillåtelser du ger oss, är de syften vi använder dina personuppgifter till bland annat:

Att uppfylla din beställning och upprätthålla ditt online-konto.

Att hantera och svara på eventuella meddelanden till vårt kundtjänst-team.

Anpassa webbplatsen till dig och visa dig innehåll som vi tror att du kommer att vara mest intresserad av baserat på din kontoinformation, din inköpshistorik och din webbläsaraktivitet.

Att förbättra och underhålla webbplatsen och övervaka dess användning.

För marknadsundersökning - till exempel i samband med feedback eller recensioner av våra produkter.

Att sända dig marknadsföringsmeddelanden och visar riktade annonser där vi har ditt samtycke eller på annat sätt har tillstånd att göra det.

Av säkerhetsskäl undersöker bedrägerier och, om det är nödvändigt, skyddar oss och tredje part.

Att följa våra juridiska skyldigheter.

Vi baserar oss på följande rättslig grund enligt dataskyddslagen för att behandla dina personuppgifter:

Eftersom behandlingen krävs för att ingå ett avtal med dig eller vidta åtgärder innan vi ingår ett avtal med dig - till exempel om du har beställt en box från oss använder vi dina personuppgifter för att behandla betalningen och fullgöra din beställning.

Eftersom vi fått ditt samtycke. Det kan hända att du kontaktar oss med en fråga där du lägger till valfri information i din kontoprofil eller om du godkänner att du får marknadsföring från oss.

Eftersom det är i våra legitima intressen som e-handelsleverantör att bibehålla och marknadsföra vår service till dig. Vi strävar alltid efter att förstå mer om våra medlemmar och kunder för att kunna erbjuda de bästa produkterna och kundupplevelserna. Vi använder information om dig för att skräddarsy din erfarenhet på sajten för att göra det mer intressant och relevant, särskilt för dig.

På vår webbplats kan du till exempel lägga till ytterligare information i din kontoprofil. Information om din ålder, hudtyp, hudton, hårtyp, hårtillstånd, färgpreferenser, favoritprodukter och favoritbrands. Vi behandlar denna information med särskild känslighet och säkerhet, eftersom vi förstår att det kan avslöja information om din etnicitet, till exempel. Du behöver inte lämna denna information till oss och kan ta bort eller uppdatera den när som helst.

Marknadsföring

Vi älskar att kommunicera med våra kunder och medlemmar, och därför kan vi, beroende på dina marknadsföringspreferenser, använda dina personuppgifter för att skicka marknadsföringsmeddelanden via e-post, telefon eller post. Några av dessa meddelanden kan skräddarsys för dig baserat på din tidigare webbläsare eller inköpsaktivitet och annan information vi har om dig.

Om du inte längre vill ha marknadsföringskommunikation från oss eller vill anmäla dig igen, kan du när som helst ändra dina preferenser genom att kontakta oss (detaljer nedan), klicka på länken "unsubscribe" i ett mail eller uppdatera dina inställningar i ditt konto. Om du avregistrerar dig från marknadsföring, vänligen va medveten om att vi fortfarande kan kontakta dig med servicemeddelanden emellanåt (t.ex. beställnings- och leveransbekräftelser och information om dina lagliga rättigheter).

Du kan också se annonser för vår webbplats på webbplatser från tredje part, även på sociala medier. Dessa annonser kan anpassas till dig med hjälp av cookies. Om du ser en annons på sociala medier kan det bero på att vi har involverat det sociala nätverket för att visa annonser för våra kunder eller användare som matchar våra kunders demografiska profil. I vissa fall kan det handla om att dela din e-postadress med det sociala nätverket. Om du inte längre vill se anpassade annonser kan du ändra dina cookie- och sekretessinställningar i din webbläsare och dessa webbplatser från tredje part.

Vem delar vi personuppgifter med?

Vi delar endast personuppgifter från våra kunder och medlemmar med tredje part under följande omständigheter:

Med andra företag i vår koncern som det är nödvändigt för att driva siten.

Med våra leverantörer och tjänsteleverantörer som arbetar för oss, t.ex. betalningsprocessorer och leveransföretag.

Med våra professionella och juridiska rådgivare.

Med tredje man som är inblandad i förebyggande och upptäckt av bedrägerier.

Med brottsbekämpande myndigheter eller andra myndigheter, t.ex. rapportera ett bedrägeri eller som svar på en rättslig begäran.

Annars, där vi har ditt samtycke eller lagligen tillåtet att göra det.

Förvaring och lagring

Vi använder leverantörer över hela världen. Därför kan dina personuppgifter behandlas i länder utanför Europa, även i länder där du kan ha färre lagliga rättigheter i förhållande till dina uppgifter än i lokal lagstiftning. Om vi ​​överför personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, enligt lagens krav, kommer vi att se till att dina personliga rättigheter skyddas på lämpligt sätt genom lämpliga säkerhetsåtgärder, i synnerhet EU: s standardavtal. Vänligen kontakta oss om du vill ha mer information om dessa säkerhetsåtgärder.

Vi behåller dina personuppgifter så länge vi behöver det för ovanstående ändamål, så denna period varierar beroende på dina aktiviteter med oss. Till exempel, så länge du är medlem hos oss. Om du har köpt enskilda produkter från oss registrerar vi ditt köp under den period som krävs för fakturering, skatt och garanti. Vi kan också upprätthålla korrespondens med dig (till exempel om du har gjort ett klagomål om en produkt) så länge det är nödvändigt att skydda oss från en rättslig fordran. Där vi inte längre behöver spara din information, tar vi bort den. Observera att när du avregistrerar dig från vår marknadsföringskommunikation registrerar vi din e-postadress för att se till att vi inte skickar marknadsföringsmail i framtiden.

Tidsrum för datalagring

Vi behåller din personliga information under den period som är nödvändig för att uppfylla de syften som beskrivs i denna sekretesspolicy, såvida inte en längre datalagrings-tid krävs eller tillåts enligt lag av juridiska, skattemässiga eller lagstadgade orsaker eller andra lagliga affärsändamål.

Syfte: Marknadsföringssyfte för bygoodiebox.se

Tidsperiod: 3 år efter din senaste aktivitet, t.ex. inköp, kommunikationsaktivitet eller besök på våra webbplatser. Om du har tillåtit marknadsföring (e-post, SMS, telefon mm.) och så länge vi har ditt tillstånd.

Syfte: Beställningshistorik och skyldigheter att fullgöra order på goodiebox.dk

Period: 7 år eller så länge vi är skyldiga att uppfylla de lagstadgade kraven.

Syfte: Kundtjänst för goodiebox.dk

Period: 3 år eller så länge vi är skyldiga att uppfylla de lagstadgade kraven

Syfte: Kundupplevelse för goodiebox.dk

Tidsperiod: 3 år efter din senaste aktivitet, t.ex. inköp, kommunikationsaktivitet eller besök på våra webbplatser. Om du har tillåtit marknadsföring (e-post, SMS, telefon mm) och så länge vi har ditt tillstånd.

Syfte: Bedrägeri och riskbedömning för goodiebox.dk

Period: 3 år eller så länge vi är skyldiga att uppfylla de lagstadgade kraven.

Syfte: Att följa lagstiftningen för bygoodiebox.se

Period: Så länge vi är skyldiga att följa de lagstadgade kraven

Säkerhet

Den här sidan säkerställer att data krypteras när du lämnar webbplatsen. Denna process innefattar omvandling av information eller data till en kod för att förhindra obehörig åtkomst. Den här webbplatsen följer denna process och använder säkra metoder för att skydda alla kredit- och betalkortstransaktioner. Krypteringsmetoder som SSL använder för att skydda kunddata vid transitering till och från denna sida via en säker kommunikationskanal.

Även om vi gör allt vi har för att säkerställa att personuppgifter alltid är skyddade från vår webbplats, kan vi inte garantera säkerheten och integriteten hos den information som har skickats till vår webbplats.

Barn

Vår webbplats är inte avsedd för och bör inte användas av barn under 18 år. Vi samlar inte in personuppgifter från barn under 18 år.

Cookies

Våra webbplatser använder cookies och liknande teknik för att ge specifika funktioner till webbplatser, för att förstå och mäta prestanda och leverera målinriktade annonser. Se vår Cookie Policy här för mer information om de cookies vi använder och hur du ändrar dina cookie inställningar.

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter i förhållande till dina personuppgifter, inklusive rätten till tillgång, överföring, rättelse och begäran om att radera dina personuppgifter.

Du har också rätt att invända mot att dina personuppgifter används för specifika ändamål, inklusive att skicka dig marknadsföring. Se "Marketing" ovan för mer information om hur man väljer bort marknadsföring.

Vi följer alla förfrågningar om att utöva dina rättigheter enligt gällande lag. Observera dock att det finns ett antal begränsningar för dessa rättigheter och det kan finnas omständigheter där vi inte har möjlighet att fullfölja din begäran. För att göra förfrågningar ang. din personliga information eller om du har några frågor eller oro angående din personliga information, vänligen kontakta oss med hjälp av informationen nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala datatillsynsman.

Kontakt ang. personuppgifter

Om du vill ha tillgång till informationen som är registrerad om dig hos oss, vänligen kontakta: fortrolighed@goodiebox.dk. Om felaktiga uppgifter är registrerade eller om du har andra invändningar kan du kontakta samma adress. Du har möjlighet att få insikt i vilken information som registreras om dig, och du kan göra invändningar mot en registrering enligt personuppgiftslagen.

Som kund och medlem har du rätt att komma åt dina samlade datakategorier (artiklarna 15, 16 och 17) och du kan göra invändningar mot registreringen i enlighet med gällande regler i EU: s allmänna databeskrivningsförordning (GDPR). Vid relevant förfrågan kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personlig information som vi kontrollerar, med förbehåll för brott mot lagar.

Vi kan vägra ansökningar som är onödigt upprepade, kräver oproportionerligt tekniskt ingripande (t.ex. utveckling av ett nytt system eller väsentligt förändring av befintliga processer), påverkar andra personers personuppgifter, eller förfrågningar som är extremt opraktiska (t.ex. information från backup-system). Alla förfrågningar angående detta måste riktas direkt till kundtjänst via e-post hello@goodiebox.dk.

Skydd av personuppgifter

Enligt lagen måste dina personuppgifter hållas säkra och konfidentiella. Vi lagrar din personliga information på högsäkerhetsservrar som finns i kontrollerade anläggningar och våra säkerhetsåtgärder ses kontinuerligt över för att avgöra om vår användarinformation hanteras ordentligt och med vederbörlig hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100 procent säkerhet för dataöverföringar via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk för att andra olagligt ökar tillgången till information när data överförs och lagras elektroniskt. Därmed anger du din personliga information på egen risk.

Personuppgifter raderas permanent eller anonymiseras löpande allteftersom syftet med att de samlades in upphör.

Den snabba utvecklingen av Internet innebär att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan vara nödvändiga. Därför förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra denna sekretesspolicy. Om vi ​​gör det kommer vi förstås att korrigera datumet för "senast uppdaterad" längst ner på sidan. Vid betydande ändringar kommer vi att meddela dig i form av ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har möjlighet att klaga på behandling av information och uppgifter om dig. Klagomålet lämnas till Datainspektionen.

Kontakta oss

Är det - som nämnts ovan - punkter eller frågor som du tycker är oklara eller behöver klargöras, så är du alltid mer än välkommen att kontakta oss via e-post till mail hello@goodiebox.dk eller på telefon +46 77 588 81 57. Vi vill gärna höra från dig eftersom vi bara arbetar för en sak och det är att våra älskade medlemmar alltid får den bästa upplevelsen. Så om du är osäker, fråga, och vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa till :)

Adress: Persondataansvarig, Goodiebox ApS, Artillerivej 86, 5:e vån., 2300 Köpenhamn S

Senast uppdaterad feb 14, 2019

  Loading...